Yummiii!

Tänkte dela med mig av ett sjukt gott & enkelt recept jag har fått av min älskade farmor.
Detta är receptet är sjukt bra för det är ingridienser som man oftast alltid har hemma. Nu kör vi!
  1. Börja med att sätta ungnen på 175

  2. ingridienser till
    kakan:
    3 ägg
    3 dl socker
    6 msk vatten
    3 dl mjöl
    1 msk bakpulvet
    fyllningen
    125 smör
    1 dl mjölk
    3 msk vaniljsocker

  3. Börja med att vispa ägg och socker poröst
    blanda sedan ner mölj,bakpulver(blanda ihop mjöl&bakp. innan du rör ner i smeten) & vatten.
    Sätt sedan in kakan i ungnen på ca 30-40min


  4. Medans kakan är i ungen så ska du göra iordning fyllningen.
    Ta fram en kastrull lägg i smöret och smält det. När det är smält blanda i mjölken och låt det koka upp.
    Lägg i vaniljsockret och stäng av plattan och låt fyllningen svalna.

  5. När du tagit ut kakan låt den svalna & dela den på mitten. (OBS! den måste ha svalnat innan du delar den)
    Lägg nu på fyllningen som ska vara emellan kakan på båda sidorna. Den ska igentligen vara i kylen över natten men jag brukar fuska lite och ta ut den efter 3-4 timmar. Blir inte lika saftig med gott ändå.

    Nu, maxad njutning...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0